De historie van de naam Arthur

De naam Arthur heeft een rijke historie en is afgeleid van het Keltische woord "artos", wat "beer" betekent. In de Keltische mythologie was Arthur een legendarische koning van de Britten, bekend als Koning Arthur. Hij stond bekend om zijn moed en wijsheid, en zijn verhaal is door de eeuwen heen veelvuldig verteld in legendes, gedichten en romans.

Een jongensnaam

Arthur is oorspronkelijk een jongensnaam, hoewel het in sommige culturen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het is echter voornamelijk bekend als jongensnaam en wordt wereldwijd voornamelijk aan jongens gegeven.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Arthur redelijk populair. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond Arthur op de 63e plaats van populairste jongensnamen in 2020. Er werden dat jaar 243 jongens met de naam Arthur geboren. Hoewel het niet tot de meest voorkomende namen behoort, heeft het nog steeds een aanzienlijke aanhang in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Arthur bestaat uit 6 letters en wordt uitgesproken als 'ar-ter'. Het heeft dus 2 lettergrepen.

10 namen vergelijkbaar met Arthur

Als je de naam Arthur leuk vindt, zijn er nog andere namen die je misschien ook interessant vindt. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Arthur: 1. Arturo 2. Arvid 3. Arjen 4. Aiden 5. Arthurus 6. Armin 7. Artan 8. Arvidas 9. Artjom 10. Archer Deze namen hebben dezelfde klank, een vergelijkbare stijl of delen bepaalde letters met Arthur. Het zijn allemaal namen die een tijdloze en klassieke uitstraling hebben, net als Arthur zelf. Kortom, Arthur is een historische jongensnaam met een rijke achtergrond. Hoewel het ook als meisjesnaam kan worden gebruikt, blijft het voornamelijk populair als jongensnaam. In Nederland is de naam redelijk geliefd en heeft het een plaats in de top 100 van populairste jongensnamen. Met 6 letters en 2 lettergrepen is Arthur een naam die zowel krachtig als elegant klinkt. Als je op zoek bent naar namen die lijken op Arthur, zijn er verschillende opties die een vergelijkbare sfeer uitstralen.