De historie van de naam Aiden

De naam Aiden heeft een interessante historie die teruggaat tot de oude Keltische en Angelsaksische culturen. Aiden is afgeleid van het Ierse woord "Aodhán", wat "vuur" betekent. In de Keltische mythologie was Aodhán een zonnegod, wat de naam een sterke en krachtige betekenis geeft.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Aiden wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Hoewel sommige mensen de naam ook aan meisjes geven, wordt het over het algemeen beschouwd als een jongensnaam. Het heeft een stoere en mannelijke klank, waardoor het populariteit wint onder ouders die op zoek zijn naar een naam voor hun zoon.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Aiden de afgelopen jaren steeds populairder geworden. In 2020 stond Aiden op de 24e plaats in de lijst van populairste jongensnamen. Het wordt dus regelmatig gekozen als naam voor pasgeboren jongens in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Aiden bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. De lettergrepen worden als volgt verdeeld: "Aid" en "en". Deze eenvoudige en korte naam maakt het gemakkelijk te spellen en uit te spreken.

Namen vergelijkbaar met Aiden

Als je de naam Aiden leuk vindt, zijn er nog andere namen die je misschien ook aantrekkelijk vindt. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Aiden: 1. Ethan 2. Liam 3. Jayden 4. Mason 5. Noah 6. Logan 7. Caleb 8. Owen 9. Ryan 10. Lucas Deze namen delen vaak dezelfde stoere en moderne uitstraling als Aiden, wat ze aantrekkelijk maakt voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.