De historie van de naam Logan

De naam Logan heeft een interessante historie en is van oorsprong een Schotse achternaam. Het is afgeleid van het Gaelische woord 'lagán', wat 'kleine holte' of 'laaggelegen gebied' betekent. De naam werd oorspronkelijk gebruikt om iemand te beschrijven die uit een laaggelegen gebied kwam. Later werd Logan ook als voornaam gebruikt en verspreidde zich over de hele wereld.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Logan kan zowel een jongensnaam als een meisjesnaam zijn. In veel Engelstalige landen wordt de naam voornamelijk aan jongens gegeven, terwijl het in Nederland ook steeds vaker als meisjesnaam wordt gebruikt. Het is dus een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Logan steeds populairder. In 2020 stond de naam op de 40e plaats in de lijst van populairste jongensnamen. Hoewel het nog steeds vaker aan jongens wordt gegeven, wordt de naam ook steeds vaker aan meisjes gegeven. Het is een moderne naam die aanspreekt bij ouders die op zoek zijn naar een stoere en unieke naam voor hun kind.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Logan bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die goed klinkt en gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Logan

Als je de naam Logan mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je zou kunnen overwegen: 1. Dylan 2. Liam 3. Mason 4. Lucas 5. Levi 6. Noah 7. Finn 8. Ethan 9. Jayden 10. Owen Deze namen hebben een vergelijkbare klank of stijl als Logan en kunnen een goede alternatieve keuze zijn. Kortom, Logan is een naam met een interessante historie en kan zowel voor jongens als meisjes gebruikt worden. Het is een populaire naam in Nederland, met vijf letters en twee lettergrepen. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, zijn er genoeg opties om uit te kiezen.