De naam Loran: een historische betekenis

De naam Loran kent een rijke historie en heeft door de jaren heen een betekenisvolle status gekregen. Deze naam, met een mystieke klank, heeft een unieke oorsprong en wordt geassocieerd met verschillende culturen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Loran is van oorsprong een jongensnaam, maar tegenwoordig wordt deze naam ook steeds vaker gebruikt voor meisjes. Het is dus een unisex naam geworden, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Loran niet bijzonder veel voorkomend, maar toch heeft het een bescheiden aanhang. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er ongeveer 300 personen die deze naam dragen. Hoewel het geen topnaam is, heeft Loran nog steeds een zekere charme en originaliteit.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Loran bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, namelijk 'Lo'.

Namen vergelijkbaar met Loran

Als je de naam Loran leuk vindt, zijn er nog andere namen die je wellicht aanspreken. Hieronder volgt een lijstje van tien namen die qua klank en/of betekenis lijken op Loran: 1. Loren 2. Logan 3. Lorin 4. Loranja 5. Floran 6. Lorana 7. Loris 8. Lora 9. Loraine 10. Lorien Hoewel deze namen enkele overeenkomsten met Loran hebben, behouden ze toch hun eigen individualiteit en unieke kenmerken.