De historie van de naam Milan

De naam Milan heeft een interessante historie die teruggaat tot het oude Rome. De oorsprong van de naam is te vinden in het Latijnse woord "Miles", wat "soldaat" betekent. In het oude Romeinse rijk werd Milan gebruikt als een familienaam voor mensen die dienden in het leger.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Milan is van oorsprong een jongensnaam, maar tegenwoordig wordt het ook vaak gebruikt als meisjesnaam. Het is dus een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is. Dit komt doordat de naam een vrij neutrale klank heeft en geen specifieke genderassociaties oproept.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Milan de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond de naam in 2020 op de 8e plaats van populairste jongensnamen. In dat jaar werden er maar liefst 876 jongens met de naam Milan geboren. Ook als meisjesnaam is Milan redelijk populair, hoewel het minder vaak voorkomt dan als jongensnaam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Milan bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als Mie-lan, waarbij de nadruk ligt op de eerste lettergreep.

Namen die lijken op Milan

Als je de naam Milan mooi vindt, maar een variatie daarop zoekt, zijn er verschillende opties die je kunt overwegen. Hier zijn tien namen die lijken op Milan: 1. Dylan 2. Julian 3. Lian 4. Mila 5. Milena 6. Millie 7. Silas 8. Silvan 9. Vilma 10. Willem Deze namen hebben een vergelijkbare klank of spelling als Milan, waardoor ze een goede alternatieve keuze kunnen zijn. Al met al is Milan een veelzijdige naam met een rijke historie. Of je nu een jongen of meisje bent, deze naam kan perfect bij je passen. Met zijn populariteit en unisex karakter is Milan zeker een naam om in gedachten te houden bij het kiezen van een naam voor je kind.


Comments

2 responses to “De historie van de naam Milan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *