De naam Sem: een historische achtergrond

De naam Sem is een klassieke naam met een rijke historie. Het vindt zijn oorsprong in het oude Hebreeuws, waar het de betekenis "naam" of "vermaard" draagt. In de Bijbel is Sem de zoon van Noach en wordt hij beschouwd als de voorvader van vele volkeren.

Sem: een populaire jongensnaam

Sem wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam wordt gegeven. Het is echter overwegend een jongensnaam.

Populariteit in Nederland

Sem is een naam die al vele jaren populair is in Nederland. In de afgelopen decennia heeft het een gestage stijging in populariteit gekend. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) was Sem in 2020 de op één na populairste jongensnaam in Nederland, met maar liefst 793 pasgeborenen die deze naam kregen.

Aantal letters en lettergrepen

Sem is een korte naam met slechts drie letters en één lettergreep. Dit maakt het een eenvoudige en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Sem

Als je de naam Sem mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier enkele namen die je zou kunnen overwegen: 1. Sam 2. Finn 3. Liam 4. Tim 5. Bram 6. Tom 7. Max 8. Levi 9. Jesse 10. Luuk Deze namen delen enkele kenmerken met Sem, zoals het feit dat het korte, krachtige namen zijn die populair zijn onder ouders in Nederland.