De historie van de naam Aidan

De naam Aidan heeft een rijke historie en heeft zijn oorsprong in het oude Ierland. Het is afgeleid van het Keltische woord "aodh", wat "vuur" betekent. In de Ierse mythologie was Aodh de naam van de god van het vuur en de zon. De naam Aidan werd later populair door de verspreiding van het christendom in Ierland, waarbij verschillende heiligen de naam Aidan droegen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Aidan is oorspronkelijk een jongensnaam, maar in de afgelopen jaren is het ook steeds vaker gebruikt als meisjesnaam. Hierdoor kan Aidan tegenwoordig als een unisex naam worden beschouwd. Het wordt vaak gezien als een stoere en eigentijdse naam voor zowel jongens als meisjes.

Gebruik in Nederland

Hoewel Aidan een Ierse naam is, wordt hij ook in Nederland regelmatig gebruikt. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 in totaal 37 jongens en 9 meisjes die de naam Aidan droegen. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, is het toch redelijk bekend in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Aidan bestaat uit 5 letters en wordt uitgesproken in 2 lettergrepen: "AI-dan".

Namen die lijken op Aidan

Als je de naam Aidan leuk vindt, zijn er ook andere namen die een vergelijkbaar gevoel kunnen geven. Hier zijn 10 namen die lijken op Aidan: 1. Aiden 2. Ayden 3. Jayden 4. Hayden 5. Ethan 6. Liam 7. Mason 8. Noah 9. Logan 10. Owen Deze namen hebben een vergelijkbare klank en kunnen een alternatief zijn als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Aidan, maar toch iets anders is.