Abraham: Een historische naam

De naam Abraham is een eeuwenoude naam met een rijke historie. De oorsprong van de naam ligt in het Hebreeuws, waar het "vader van een menigte" betekent. In de Bijbel speelt Abraham een belangrijke rol als de vader van het Joodse volk. Hij wordt beschouwd als een patriarch en wordt geassocieerd met eigenschappen als moed, geloof en wijsheid.

Jongensnaam, maar soms ook unisex

Abraham is over het algemeen een jongensnaam, maar in sommige culturen wordt de naam ook aan meisjes gegeven. Het is echter belangrijk op te merken dat de naam in Nederland voornamelijk wordt gebruikt als jongensnaam.

Populariteit in Nederland

De naam Abraham is redelijk populair in Nederland, maar wordt niet vaak gebruikt. Volgens recente statistieken is de naam Abraham de afgelopen jaren gestaag in populariteit toegenomen. In 2020 werden er in Nederland 218 jongens met de naam Abraham geboren, waarmee het de 153e populairste jongensnaam van dat jaar was.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Abraham bestaat uit zeven letters en drie lettergrepen. Het is een naam die prettig klinkt en gemakkelijk uit te spreken is.

Namen die lijken op Abraham

Als je de naam Abraham mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier enkele namen die je misschien leuk vindt: 1. Abram 2. Bram 3. Abrahamo 4. Ibrahim 5. Brahim 6. Brammert 7. Brammetje 8. Abrahamus 9. Abrahim 10. Abrahams Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of een vergelijkbare oorsprong als de naam Abraham, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn.