De naam Kasper: een historische achtergrond

De naam Kasper heeft een rijke historie die teruggaat tot de vroege Middeleeuwen. Het is oorspronkelijk een variant van de naam Casper, die op zijn beurt weer afgeleid is van het Perzische woord "Gizbar", wat "schatbewaarder" betekent. De naam Casper werd pas later veranderd naar Kasper, waarschijnlijk om de uitspraak te vergemakkelijken.

Kasper: een jongensnaam

Kasper is een typisch jongensnaam. Hoewel het in sommige landen als een unisex naam wordt gebruikt, wordt het in Nederland voornamelijk aan jongens gegeven. Het heeft een stoere en krachtige uitstraling, waardoor het geliefd is onder ouders die op zoek zijn naar een naam met karakter.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Kasper redelijk populair, maar niet extreem veel voorkomend. Volgens de laatste gegevens van het Meertens Instituut waren er in 2020 ongeveer 2.500 mannen en jongens die de naam Kasper droegen. Hoewel het niet tot de top 100 populairste namen behoort, heeft het zeker een stabiele en constante aanwezigheid in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Kasper bestaat uit zes letters en twee lettergrepen. Het is een compacte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, wat de naam een aangename cadans geeft.

Namen die lijken op Kasper

Als je de naam Kasper leuk vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier tien namen die een vergelijkbare klank of betekenis hebben: 1. Jasper 2. Casper 3. Cas 4. Karel 5. Lars 6. Oscar 7. Bas 8. Fabian 9. Sander 10. Victor Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare stoere uitstraling en passen goed bij de naam Kasper.

Conclusie

Kasper is een historische jongensnaam met een krachtige betekenis. Hoewel het niet tot de meest populaire namen in Nederland behoort, heeft het zeker een stabiele aanwezigheid. Met zes letters en twee lettergrepen is het een compacte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. Als je op zoek bent naar alternatieven, zijn er verschillende namen die lijken op Kasper en dezelfde stoere uitstraling hebben.