De historie van de naam Wout

De naam Wout is een oeroude naam die zijn oorsprong vindt in het Germaans. Het is een verkorte vorm van de naam Wouter, wat weer afkomstig is van de woorden 'walt' en 'her' die respectievelijk 'heersen' en 'leger' betekenen. De naam Wout werd vroeger vooral gebruikt als een voornaam voor jongens, maar tegenwoordig komt het ook wel voor als meisjesnaam.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Hoewel de naam Wout historisch gezien voornamelijk als jongensnaam werd gebruikt, is het tegenwoordig steeds vaker te vinden als meisjesnaam. De unisex trend heeft ervoor gezorgd dat ouders steeds meer openstaan voor het gebruik van traditionele jongensnamen voor meisjes. Hierdoor is Wout een naam die zowel voor jongens als meisjes kan worden gebruikt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Wout redelijk populair. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 ongeveer 2.000 mannen en 500 vrouwen die de naam Wout droegen. Hoewel het niet tot de top 10 van populairste namen behoort, is het zeker geen zeldzame naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Wout bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Wout

Als je de naam Wout leuk vindt, maar toch iets anders wilt, zijn hier tien namen die erop lijken: 1. Wouter 2. Woud 3. Wouta 4. Wouda 5. Woudi 6. Wouke 7. Woutertje 8. Wouther 9. Woukje 10. Woutina Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen als alternatieven dienen als je op zoek bent naar een variatie op de naam Wout.