De historie van de naam Pepijn

De naam Pepijn is een eeuwenoude naam met een rijke historie. Het is een Germaanse naam die zijn oorsprong vindt in de Middeleeuwen. De naam is afgeleid van het oud-Germaanse woord "bait" wat "helder" of "stralend" betekent, en "bink" wat "jongeman" betekent. De naam Pepijn werd vooral gebruikt door de adel en koningshuizen in Europa.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Pepijn is een jongensnaam. Hoewel er geen strikte regels zijn over het gebruik van de naam, wordt Pepijn traditioneel gezien als een jongensnaam. Het wordt zelden gebruikt als meisjesnaam en wordt over het algemeen geassocieerd met mannelijkheid.

Het gebruik van de naam Pepijn in Nederland

In Nederland is de naam Pepijn redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 in totaal 329 jongens die de naam Pepijn kregen. Hiermee staat de naam op de 84e plaats in de lijst van populairste jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Pepijn bestaat uit 6 letters. Het wordt uitgesproken in 2 lettergrepen: Pe-pijn.

Namen die lijken op Pepijn

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Pepijn, zijn hier 10 suggesties: 1. Pepijn 2. Pepin 3. Joppe 4. Jip 5. Jurre 6. Pep 7. Pim 8. Pelle 9. Jelle 10. Job Dit zijn namen die vergelijkbare klanken hebben of een vergelijkbare stijl hebben als Pepijn. Ze kunnen een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een alternatief voor de naam Pepijn.