De historie van de naam Pelle

De naam Pelle heeft een interessante historie die teruggaat tot de oudheid. Oorspronkelijk is Pelle afgeleid van de Latijnse naam Pelagius, wat "van de zee" betekent. Deze naam werd veel gebruikt in de Romeinse tijd en werd geassocieerd met zeelieden en ontdekkingsreizigers.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Pelle is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het ook wel als meisjesnaam gebruikt kan worden. Het is dus een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is. In Nederland komt de naam echter vaker voor als jongensnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Pelle niet erg populair, maar het komt wel regelmatig voor. Volgens recente statistieken van de Sociale Verzekeringsbank stond de naam Pelle in 2020 op de 172e plaats van populairste jongensnamen. In dat jaar werden er in totaal 102 jongens met de naam Pelle geboren.

Aantal letters en lettergrepen

Pelle is een korte naam met slechts vijf letters. Het bestaat uit één lettergreep, waardoor het gemakkelijk uit te spreken is.

Namen die lijken op Pelle

Als je de naam Pelle mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien leuk vindt: 1. Pepijn 2. Finn 3. Luca 4. Milo 5. Ties 6. Jelle 7. Jesse 8. Sem 9. Daan 10. Levi Deze namen hebben verschillende overeenkomsten met Pelle, zoals een vergelijkbare klank, lengte of populariteit. Ze kunnen dus een goede inspiratiebron zijn als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Pelle.