De historie van de naam Milo

De naam Milo heeft een interessante historie en wordt al eeuwenlang gebruikt. De oorsprong van de naam ligt in het oude Griekenland, waar het werd afgeleid van het woord "miles", wat "soldaat" betekent. Het werd vaak gegeven aan jongens die bekend stonden om hun moed en krijgskunsten.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Milo is oorspronkelijk een jongensnaam, maar in de afgelopen jaren is het ook steeds vaker gebruikt als meisjesnaam. Sommige ouders vinden het een mooie unisex naam die zowel voor jongens als meisjes geschikt is.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Milo de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Volgens de laatste gegevens van het Meertens Instituut stond de naam in 2020 op de 30e plaats van populairste jongensnamen. In dat jaar werden er in totaal 517 jongens geboren die de naam Milo kregen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Milo bestaat uit vier letters en wordt uitgesproken in twee lettergrepen: "Mie-lo".

Namen die lijken op Milo

Als je de naam Milo leuk vindt, zijn er nog meer namen die je misschien aanspreken. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Milo: 1. Miloš 2. Milan 3. Mika 4. Mila 5. Nilo 6. Lio 7. Miloje 8. Milorad 9. Milow 10. Milán Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of schrijfwijze als Milo, waardoor ze wellicht een goede alternatieve keuze kunnen zijn.