De historie van de naam Casper

De naam Casper is een eeuwenoude naam met een rijke geschiedenis. Het is een variant van de naam Jasper, die zijn oorsprong vindt in het Perzisch. De Perzische naam Gaspar betekent "schatbewaarder" of "schatbewaarder". Deze naam werd later door de Bijbelse Drie Wijzen gebruikt om een van de koningen aan te duiden die Jezus bezochten na zijn geboorte.

Een jongensnaam

Casper is over het algemeen bekend als een jongensnaam. Hoewel namen tegenwoordig steeds vaker als unisex worden beschouwd, wordt Casper meestal geassocieerd met jongens. Het heeft een sterke en stoere klank, wat het aantrekkelijk maakt voor ouders die op zoek zijn naar een krachtige naam voor hun zoon.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Casper redelijk populair, maar niet extreem veel voorkomend. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 in totaal 256 jongens die de naam Casper kregen. Hoewel dit geen enorme aantallen zijn, geeft het aan dat de naam nog steeds in trek is bij ouders.

Letters en lettergrepen

De naam Casper bestaat uit zes letters en twee lettergrepen. Het is een vrij korte naam, wat het gemakkelijk maakt om uit te spreken en te onthouden. De twee lettergrepen geven de naam een ritmisch en vloeiend geluid.

Namen die lijken op Casper

Als je de naam Casper leuk vindt, maar op zoek bent naar variaties of alternatieven, zijn er verschillende namen die je kunt overwegen. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Casper: 1. Jasper 2. Kasper 3. Cas 4. Caspar 5. Caspian 6. Gaspar 7. Jesper 8. Casimir 9. Cesar 10. Kaspar Deze namen delen bepaalde kenmerken met Casper, zoals klank of herkomst, maar hebben toch een eigen unieke uitstraling. Het kan de moeite waard zijn om deze namen te overwegen als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.