De geschiedenis van de naam Marius

De naam Marius heeft een rijke geschiedenis en is afgeleid van het Latijnse woord "Marius", wat "man van Mars" betekent. Mars was de god van de oorlog in de oude Romeinse mythologie. In het oude Rome was Marius een veel voorkomende familienaam, vooral onder militaire leiders en aristocraten.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Marius is van oorsprong een jongensnaam, maar wordt tegenwoordig ook wel als meisjesnaam gebruikt. Het is dus een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes kan worden gebruikt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Marius redelijk populair, maar niet extreem veel voorkomend. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 in totaal 293 jongens en 8 meisjes die de naam Marius kregen. Hiermee staat de naam op de 190e plaats in de lijst van populairste jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Marius bestaat uit 6 letters en heeft 3 lettergrepen. De uitspraak van de naam is Ma-ri-us.

Namen die lijken op Marius

Als je de naam Marius leuk vindt, zijn er nog andere namen die je misschien ook mooi vindt. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Marius: 1. Marijn 2. Marijnus 3. Maris 4. Marik 5. Mari 6. Marisca 7. Marisa 8. Maria 9. Marit 10. Marloes Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of spelling als Marius, maar hebben elk hun eigen unieke betekenis en oorsprong. Al met al is de naam Marius een tijdloze en veelzijdige naam met een rijke geschiedenis. Of je nu een jongen of meisje bent, Marius is een naam die kracht en karakter uitstraalt.