De geschiedenis van de naam Marley

De naam Marley is een interessante naam met een rijke geschiedenis. Hoewel de exacte oorsprong van de naam niet helemaal duidelijk is, wordt aangenomen dat het een variant is van de Engelse naam Marlowe. Marley kan ook afgeleid zijn van de Franse naam Marcelle, wat "jonge krijger" betekent.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Marley kan zowel een jongensnaam als een meisjesnaam zijn. Het is een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is. Het is een trend geworden om unisex namen te kiezen, omdat ouders steeds vaker op zoek zijn naar namen die genderneutraal zijn en geen stereotypen bevatten.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Marley redelijk populair. Hoewel het niet tot de top 10 van populairste namen behoort, wordt het nog steeds regelmatig gekozen door ouders. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 189 jongens en 225 meisjes met de naam Marley in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Marley bestaat uit 6 letters en 2 lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen vergelijkbaar met Marley

Als je de naam Marley leuk vindt, maar toch iets anders wilt, zijn er talloze namen die een vergelijkbaar gevoel en klank hebben. Hier zijn 10 namen die lijken op Marley: 1. Harley 2. Bailey 3. Charley 4. Finley 5. Riley 6. Marlo 7. Marley 8. Carley 9. Hadley 10. Farley Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en kunnen een alternatief zijn als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Marley, maar toch een beetje anders is.