De naam Marijn: een historische achtergrond

De naam Marijn is een unisex naam die zowel aan jongens als meisjes wordt gegeven. De oorsprong van de naam is te herleiden naar het Latijnse woord "marinus", wat "van de zee" betekent. Hierdoor heeft de naam een sterke associatie met de zee en alles wat daarmee te maken heeft.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex?

Marijn is een naam die zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. Het is een unisex naam, wat betekent dat het niet specifiek mannelijk of vrouwelijk is. Dit maakt het een veelzijdige en moderne keuze voor ouders die op zoek zijn naar een genderneutrale naam voor hun kind.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Marijn redelijk populair. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er momenteel ongeveer 3.000 mannen en 3.500 vrouwen met de naam Marijn geregistreerd. Hoewel de naam niet behoort tot de meest voorkomende namen in Nederland, is het zeker geen zeldzame keuze.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Marijn heeft in totaal zes letters en twee lettergrepen. Het is een korte naam die gemakkelijk uit te spreken is. De uitspraak van de naam is meestal "mah-reen" of "mah-rain".

Namen die lijken op Marijn

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Marijn, zijn hier tien suggesties: 1. Marin 2. Marit 3. Merijn 4. Mariëlle 5. Marinus 6. Marianne 7. Marjolein 8. Marloes 9. Martijn 10. Marjolijn Deze namen hebben een vergelijkbare klank of spelling als Marijn en kunnen dienen als alternatieve keuzes voor ouders die geïnspireerd zijn door de naam Marijn maar op zoek zijn naar iets anders.