Marco: Een Historische Naam

De naam Marco is een populaire naam die al eeuwenlang wordt gebruikt. Het heeft een rijke historie en heeft zijn oorsprong in Italië.

Jongensnaam

Marco is een jongensnaam. Het wordt zelden gebruikt als meisjesnaam en wordt over het algemeen als een mannelijke naam beschouwd.

Populariteit in Nederland

In Nederland is Marco een veelvoorkomende naam. Volgens de Nederlandse Voornamenbank, die gegevens bijhoudt over namen in Nederland, stond Marco in 2020 op de 78e plaats van de meest gebruikte jongensnamen. Hoewel de populariteit van de naam in de loop der jaren is afgenomen, blijft Marco een bekende en geliefde naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Marco bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Marco

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Marco, zijn hier tien suggesties: 1. Marcus 2. Marcel 3. Marius 4. Martin 5. Mario 6. Marvin 7. Marciano 8. Manuel 9. Marcoo 10. Marlo Deze namen delen enkele gelijkenissen met Marco, zoals de beginletter of een vergelijkbare klank. Ze kunnen een goede optie zijn als je op zoek bent naar alternatieven voor de naam Marco. Kortom, Marco is een historische jongensnaam met Italiaanse oorsprong. Het is een populaire naam in Nederland, met vijf letters en twee lettergrepen. Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Marco, zijn er verschillende opties om uit te kiezen.