De historie van de naam Marcus

De naam Marcus heeft een rijke historie die teruggaat tot de oude Romeinse tijd. Het was een populair naamgebruik in het oude Rome, waar het afgeleid was van de Latijnse naam "Marcus". Deze naam werd vaak gegeven aan jongens die afstamden van de god Mars, de god van de oorlog.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Marcus is een jongensnaam. Hoewel het in sommige landen ook als meisjesnaam wordt gebruikt, is het over het algemeen bekend als een jongensnaam. Het heeft een sterke en stoere uitstraling, wat het een favoriete keuze maakt voor ouders die op zoek zijn naar een krachtige naam voor hun zoon.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Marcus redelijk populair, maar niet overweldigend. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank zijn er ongeveer 3.000 mannen met de naam Marcus in Nederland. Hoewel het niet behoort tot de top 100 van populairste namen, heeft het nog steeds een stabiele positie in de Nederlandse namenlijst.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Marcus bestaat uit 6 letters en 2 lettergrepen. Het is een compacte naam die gemakkelijk uit te spreken is. De uitspraak van de naam is "MAR-kus", met de nadruk op de eerste lettergreep.

Namen die lijken op Marcus

Als je de naam Marcus leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Lucas 2. Maximus 3. Martin 4. Marcel 5. Marius 6. Marlon 7. Markus 8. Maurice 9. Marvin 10. Marvyn Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en stijl als Marcus, maar hebben toch hun eigen unieke karakter. Het zijn stuk voor stuk namen die kracht en charisma uitstralen, net als Marcus.