De historie van de naam Maeson

De naam Maeson is een relatief nieuwe naam die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Hoewel de exacte oorsprong van de naam niet bekend is, wordt aangenomen dat het een variant is van de Engelse naam Mason, die oorspronkelijk een achternaam was die verwees naar een steenbewerker of metselaar. De naam Maeson kan dus worden geïnterpreteerd als "zoon van de metselaar" of "steenbewerker".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Maeson wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar tegenwoordig wordt het steeds vaker ook als meisjesnaam gezien. Het wordt beschouwd als een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes kan worden gebruikt.

Populariteit van de naam Maeson in Nederland

In Nederland wordt de naam Maeson niet erg vaak gebruikt, maar het aantal geboorteaangiftes met deze naam is de afgelopen jaren gestaag toegenomen. In 2020 werden er 26 jongens en 5 meisjes met de naam Maeson geboren, waardoor het totaal aantal kinderen met deze naam op 31 kwam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Maeson bestaat uit 6 letters en heeft twee lettergrepen. Het is een vrij korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Maeson

Als je de naam Maeson leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die qua klank en stijl op Maeson lijken: 1. Mason 2. Masonn 3. Mayson 4. Macsen 5. Maysen 6. Maes 7. Masen 8. Masson 9. Mase 10. Maeson-James Deze namen hebben een vergelijkbare moderne en stoere uitstraling als Maeson, en kunnen een goede keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam die uniek en eigentijds is.