De historie van de naam Mayson

De naam Mayson is een variant van de Engelse achternaam Mason en heeft een interessante historie. Mason is afgeleid van het Franse woord "maçon", wat "metselaar" betekent. Het is dan ook geen verrassing dat de naam Mayson vaak wordt geassocieerd met beroepen die te maken hebben met de bouw.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Mayson is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes kan worden gegeven. Het wordt vaak gezien als een stoere en moderne naam die zowel bij jongens als meisjes past.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Mayson redelijk populair. Hoewel het geen top 10 naam is, wordt het toch regelmatig gekozen door ouders. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 ongeveer 168 jongens en 125 meisjes die de naam Mayson kregen. Het is dus duidelijk dat de naam in Nederland steeds vaker voorkomt.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mayson bestaat uit 6 letters en 2 lettergrepen. Het is een relatief korte naam, wat het gemakkelijk maakt om te schrijven en uit te spreken.

10 Namen die lijken op Mayson

Als je de naam Mayson leuk vindt, maar toch op zoek bent naar iets anders, zijn hier 10 alternatieve namen die een vergelijkbare klank of stijl hebben: 1. Mason 2. Madison 3. Grayson 4. Dawson 5. Jayden 6. Payton 7. Addison 8. Reagan 9. Carson 10. Hudson Of je nu op zoek bent naar een naam voor een jongen of meisje, Mayson is een geweldige keuze. Met zijn stoere en moderne uitstraling en zijn historische betekenis, is het een naam die zeker opvalt. Of je nu kiest voor Mayson of een van zijn vergelijkbare namen, je kunt er zeker van zijn dat je een unieke en trendy keuze maakt.