De naam Mayson: een historische achtergrond

De naam Mayson heeft een rijke historie en is door de jaren heen geëvolueerd. Het is een naam die vooral bekend is in Engelstalige landen, maar heeft ook zijn weg gevonden naar andere delen van de wereld. De exacte oorsprong van de naam is niet volledig bekend, maar het wordt verondersteld dat het afkomstig is van het Engelse woord "mason", wat metselaar betekent. Dit geeft de naam een ambachtelijk en stoer karakter.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Mayson wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar het kan ook als meisjesnaam worden gebruikt. Het is dus een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is. Het is belangrijk op te merken dat de populariteit van de naam kan variëren afhankelijk van het geslacht.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Mayson redelijk populair. Hoewel het geen topnaam is, komt het toch regelmatig voor. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 74 jongens en 16 meisjes die deze naam kregen. Het is dus zeker geen alledaagse naam, maar ook geen zeldzame keuze.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mayson bestaat uit 6 letters en heeft 2 lettergrepen. Het is een vrij korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor veel ouders.

Namen die lijken op Mayson

Als je de naam Mayson leuk vindt, maar toch op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien ook interessant vindt: 1. Mason 2. Grayson 3. Hudson 4. Jackson 5. Tyson 6. Lawson 7. Payton 8. Brayden 9. Jaxon 10. Aiden Deze namen delen bepaalde kenmerken met Mayson, zoals de stoere klank, het gebruik van de letter "s" en een vergelijkbaar aantal lettergrepen. Ze kunnen een goede alternatieve keuze zijn als Mayson niet helemaal bij je past, maar je toch een soortgelijke naam wilt.