De geschiedenis van de naam Martinus

De naam Martinus heeft een lange geschiedenis en is afgeleid van het Latijnse woord "Martinus", wat "van Mars" betekent. Mars was de Romeinse god van de oorlog. De naam Martinus was oorspronkelijk een cognomen, een bijnaam die werd gegeven aan mensen die in dienst waren van Mars. Later werd de naam Martinus een veelvoorkomende voornaam in verschillende Europese landen, waaronder Nederland.

Geslacht en populariteit

Martinus is een jongensnaam. Hoewel het in het verleden ook als meisjesnaam werd gebruikt, wordt het tegenwoordig voornamelijk aan jongens gegeven. Het is geen unisex naam.

Gebruik in Nederland

In Nederland wordt de naam Martinus nog steeds gebruikt, zij het niet zo vaak als in het verleden. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 ongeveer 90 mannen met de naam Martinus ingeschreven in Nederland. Hoewel de populariteit van de naam is afgenomen, blijft het een betekenisvolle en traditionele naam voor veel families.

Lengte en lettergrepen

De naam Martinus bestaat uit 8 letters en heeft drie lettergrepen: Mar-ti-nus.

Namen vergelijkbaar met Martinus

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Martinus, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Hier is een lijstje van 10 namen die vergelijkbaar zijn: 1. Maarten 2. Martijn 3. Martin 4. Mart 5. Marten 6. Martino 7. Martijnus 8. Martijnse 9. Marton 10. Martus Deze namen delen bepaalde kenmerken met Martinus, zoals de oorsprong, klank of betekenis.