De historie van de naam Maarten

De naam Maarten heeft een rijke historie en is afgeleid van de Latijnse naam Martinus. Deze naam is op zijn beurt weer afgeleid van het Latijnse woord "martius", wat "van Mars" betekent. Mars was de Romeinse god van de oorlog. In de middeleeuwen werd de naam Maarten vooral gebruikt in religieuze context, omdat Sint Maarten een belangrijke heilige was.

Een jongensnaam

Maarten is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam gebruikt kan worden. Het is echter belangrijk op te merken dat Maarten voornamelijk als jongensnaam wordt gezien.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Maarten redelijk populair. Volgens de meest recente gegevens van het CBS waren er in 2020 ongeveer 21.000 mannen met de naam Maarten. Hoewel de populariteit van de naam de afgelopen decennia enigszins is afgenomen, blijft het nog steeds een bekende en geliefde naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Maarten bestaat uit 7 letters en 2 lettergrepen. Het wordt uitgesproken als "Maa-rten".

Namen die lijken op Maarten

Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Maarten, zijn hier 10 suggesties: 1. Martijn 2. Martin 3. Maartje 4. Mart 5. Mauro 6. Marijn 7. Maarten-Jan 8. Marten 9. Martijn-Jan 10. Martijn-Maarten Deze namen hebben allemaal vergelijkbare klanken en kunnen als alternatieven voor Maarten worden overwogen. Al met al is de naam Maarten een historische jongensnaam met een redelijke populariteit in Nederland. Met zijn 7 letters en 2 lettergrepen is het een naam die gemakkelijk uit te spreken is. Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Maarten, biedt het lijstje van 10 suggesties een breed scala aan keuzes.