De historie van de naam Luka

De naam Luka is een variant van de naam Lucas, die zijn oorsprong vindt in het Griekse woord "Loukas", wat "afkomstig uit Lucanië" betekent. Lucanië was een oude regio in Zuid-Italië. Lucas was ook de naam van een van de vier evangelisten in het Nieuwe Testament. De naam Luka is populair geworden door verschillende culturele invloeden en heeft een rijke geschiedenis.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Luka kan zowel een jongens- als een meisjesnaam zijn. Het is een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes kan worden gebruikt. In sommige landen is Luka echter vaker een jongensnaam, terwijl het in andere landen vaker als meisjesnaam wordt gebruikt. Het is dus een veelzijdige naam die geschikt is voor zowel jongens als meisjes.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Luka redelijk populair. Volgens de Nederlandse Voornamenbank wordt de naam Luka voornamelijk aan jongens gegeven. In 2020 stond Luka op de 60e plaats in de lijst van populairste jongensnamen. Ongeveer 382 jongens kregen deze naam in dat jaar. Voor meisjes is Luka minder gebruikelijk, maar het komt nog steeds voor. In 2020 werden ongeveer 58 meisjes Luka genoemd.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Luka bestaat uit vier letters en bevat twee lettergrepen. De lettergrepen worden als volgt verdeeld: Lu-ka.

Namen die lijken op Luka

Als je de naam Luka leuk vindt, zijn er nog andere namen die je misschien ook mooi vindt. Hier zijn 10 namen die lijken op Luka: 1. Luca 2. Lucas 3. Lukaas 4. Luuk 5. Lukas 6. Louka 7. Lukaïs 8. Lukaan 9. Lukasen 10. Lukasius Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of spelling als Luka, maar hebben elk hun eigen unieke betekenis en achtergrond. Het is altijd leuk om te experimenteren met verschillende namen en te ontdekken welke het beste bij jou en je kind past.