De historie van de naam Lyam

De naam Lyam is een relatief nieuwe naam die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. Hoewel de exacte oorsprong van de naam onbekend is, wordt aangenomen dat het een variant is van de naam Liam. Liam is op zijn beurt een verkorte vorm van het Ierse woord "Uilliam", wat "wilskrachtige beschermer" betekent. De naam Lyam kan ook worden gezien als een moderne variant van Liam, met een iets andere spelling.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Lyam is voornamelijk een jongensnaam, hoewel het tegenwoordig ook wel als unisex naam wordt gebruikt. Het is echter belangrijk om op te merken dat Lyam over het algemeen vaker voorkomt als jongensnaam dan als meisjesnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Lyam steeds vaker gebruikt. Hoewel het nog niet tot de meest populaire namen behoort, is er duidelijk een stijgende trend te zien. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 in totaal 44 jongens met de naam Lyam geregistreerd, waarmee het op de 504e plaats stond in de lijst van populairste jongensnamen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Lyam bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een compacte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Lyam

Als je de naam Lyam leuk vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier tien namen die vergelijkbaar zijn in klank en stijl: 1. Liam 2. Lenn 3. Luuk 4. Levi 5. Lars 6. Finn 7. Noud 8. Daan 9. Sem 10. Jayden Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare moderne en stoere uitstraling als Lyam en kunnen dus goede alternatieven zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.