De naam Luqman: Een historisch perspectief

De naam Luqman is een bijzondere naam met een rijke historie. Deze naam is geïnspireerd door Luqman de Wijze, een figuur in de islamitische traditie die bekend staat om zijn wijsheid en advies. Luqman wordt beschouwd als een wijze man die vele levenslessen heeft gegeven aan zijn zoon en anderen om hem heen.

Is Luqman een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Luqman wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, hoewel het ook als unisex naam kan worden beschouwd. Hoewel het oorspronkelijk een mannelijke naam is, kan het tegenwoordig ook aan meisjes worden gegeven.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Luqman niet bijzonder populair, maar het wordt wel steeds vaker gebruikt. Volgens de laatste gegevens van het Meertens Instituut waren er in 2020 ongeveer 20 jongens en 5 meisjes die de naam Luqman droegen. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, heeft het wel een unieke en betekenisvolle uitstraling.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Luqman bestaat uit zes letters en wordt uitgesproken in twee lettergrepen: Luq-man.

Namen die lijken op Luqman

Als je de naam Luqman mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier enkele namen die je misschien leuk vindt: 1. Luka 2. Lucien 3. Liam 4. Lennart 5. Luuk 6. Luan 7. Loris 8. Logan 9. Lars 10. Levi Deze namen hebben een vergelijkbaar geluid of een vergelijkbare stijl als Luqman, maar behouden toch hun eigen unieke karakter.