De betekenis en historie van de naam Luan

De naam Luan is een unisex naam die oorspronkelijk afkomstig is uit het Albanese taalgebied. De naam heeft een mooie betekenis, namelijk "leeuw". In de Albanese cultuur wordt de leeuw gezien als een symbool van kracht, moed en onafhankelijkheid.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Luan kan zowel een jongensnaam als een meisjesnaam zijn. Het is een unisex naam, wat betekent dat hij zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. Dit maakt het een interessante keuze voor ouders die op zoek zijn naar een genderneutrale naam voor hun kind.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Luan redelijk populair, maar niet extreem veel gebruikt. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 114 baby's met de naam Luan geboren. Hiermee staat de naam op de 206e plaats in de lijst van populairste jongensnamen en op de 995e plaats in de lijst van populairste meisjesnamen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Luan bestaat uit vier letters en heeft twee lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "LOE-wahn".

Namen die lijken op Luan

Als je de naam Luan mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je wellicht ook kunt overwegen: 1. Luca 2. Liam 3. Levi 4. Luuk 5. Luna 6. Lina 7. Lana 8. Lise 9. Lucien 10. Luanne Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Luan, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn.