De historie van de naam Lucca

De naam Lucca heeft een interessante historie die teruggaat tot de oude Romeinse tijd. Lucca is afgeleid van de Latijnse naam "Lucius", wat "licht" of "lichtgevend" betekent. In de Romeinse tijd was Lucius een veelvoorkomende naam die werd gegeven aan jongens.

Een jongensnaam

Lucca is over het algemeen beschouwd als een jongensnaam. Hoewel de naam niet exclusief aan jongens wordt gegeven, wordt hij vaker geassocieerd met mannelijke individuen.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Lucca redelijk populair. Volgens de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werd de naam in 2020 aan 251 pasgeboren baby's gegeven, waarmee het de 48e meest gekozen jongensnaam was dat jaar.

Letters en lettergrepen

De naam Lucca bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het wordt uitgesproken als "LOO-kah", waarbij de klemtoon op de eerste lettergreep ligt.

Namen die lijken op Lucca

Ben je op zoek naar namen die lijken op Lucca? Hier is een lijstje met 10 namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Luca 2. Liam 3. Noah 4. Finn 5. Max 6. Levi 7. Milan 8. Jesse 9. Jayden 10. Daan Deze namen hebben een vergelijkbaar geluid of een vergelijkbare stijl als Lucca en kunnen daarom als alternatieven worden overwogen.