De betekenis en historie van de naam Lucca

De naam Lucca is een variant van de naam Lucas, die afkomstig is van het Griekse woord "Loukas" dat "licht" of "stralend" betekent. Het is een naam met een rijke historie die teruggaat tot de Griekse en Romeinse oudheid.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Lucca is oorspronkelijk een jongensnaam, maar in recente jaren heeft het ook populariteit gekregen als meisjesnaam. Het kan dus zowel voor jongens als meisjes gebruikt worden en kan als unisex naam worden beschouwd.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Lucca de afgelopen jaren steeds populairder geworden. In 2020 stond de naam op de 18e plaats van meest gekozen jongensnamen, met 621 geregistreerde geboortes. Daarnaast waren er ook 66 meisjes die de naam Lucca kregen. Het totale aantal geboortes met de naam Lucca was dus 687.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Lucca bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk uit te spreken is.

Namen die lijken op Lucca

Als je de naam Lucca leuk vindt, zijn er ook andere namen die je misschien aanspreken. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Lucca: 1. Luca 2. Luc 3. Lucas 4. Liam 5. Levi 6. Finn 7. Noah 8. Milan 9. Jesse 10. Timo Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of stijl als Lucca en kunnen dus een goede alternatieve keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.