De geschiedenis van de naam Luc

De naam Luc is een jongensnaam met een rijke geschiedenis. De oorsprong van de naam is te herleiden naar het Latijnse woord "lux", wat "licht" betekent. Het werd voor het eerst gebruikt in het oude Rome, waar het als een familienaam werd gebruikt. Later werd het ook als voornaam gebruikt, vooral in Franstalige landen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Luc is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens.

Populariteit van de naam Luc in Nederland

In Nederland is de naam Luc redelijk populair. Volgens de laatste statistieken staat de naam op de 85e plaats in de lijst van populairste jongensnamen. In 2020 werden er in totaal 343 jongens met de naam Luc geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Luc bestaat uit drie letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen vergelijkbaar met Luc

Voor ouders die de naam Luc overwegen, maar op zoek zijn naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die qua klank en stijl op Luc lijken: 1. Luca 2. Levi 3. Lars 4. Finn 5. Liam 6. Sam 7. Max 8. Tim 9. Jens 10. Bram Deze namen hebben dezelfde stoere en tijdloze uitstraling als Luc, en passen goed bij een jongen die graag een naam draagt die zowel klassiek als modern is. Kortom, de naam Luc heeft een rijke geschiedenis en wordt in Nederland voornamelijk geassocieerd met jongens. Het is een populaire keuze onder ouders en heeft een tijdloze charme. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, biedt het lijstje van 10 namen hierboven enkele goede alternatieven om uit te kiezen.