De historie van de naam Mauro

De naam Mauro is een traditionele naam met een interessante historie. De oorsprong van de naam is te herleiden naar het Latijnse woord "maurus", wat "donker" of "bruin" betekent. Deze naam werd vaak gegeven aan kinderen met een donkere huidskleur, waardoor het ook geassocieerd werd met mensen van Afrikaanse of Arabische afkomst.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Mauro is over het algemeen een jongensnaam, al wordt deze naam in sommige landen ook wel eens aan meisjes gegeven. In Nederland wordt de naam echter voornamelijk aan jongens gegeven.

Populariteit in Nederland

Mauro is geen zeer populaire naam in Nederland, maar wordt de laatste jaren wel steeds vaker gekozen. Volgens de laatste gegevens van het CBS waren er in 2020 ongeveer 189 jongens met de naam Mauro in Nederland. Hoewel dit geen enorme aantallen zijn, is er wel een stijgende trend te zien.

Aantal letters en lettergrepen

Mauro bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. De uitspraak van de naam is meestal 'Mau-ro', waarbij de klemtoon op de eerste lettergreep ligt.

Namen die lijken op Mauro

Als je de naam Mauro leuk vindt, maar misschien op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die enigszins lijken op Mauro: 1. Marco 2. Maurits 3. Mario 4. Maurizio 5. Maarten 6. Maurijn 7. Mauricio 8. Marcel 9. Mauroo 10. Maurin Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of herkomst als Mauro, maar hebben toch elk hun eigen unieke karakter.