De historie van de naam Martinus

De naam Martinus is een Latijnse variant van de naam Martin, die zijn oorsprong heeft in het oude Romeinse rijk. De naam Martinus is afgeleid van het Latijnse woord "martinus", wat "van Mars" betekent. Mars was de Romeinse god van de oorlog en de naam Martinus werd vaak gegeven aan kinderen die geboren werden in families met een militaire achtergrond.

Een jongensnaam met een rijke betekenis

Martinus wordt over het algemeen beschouwd als een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als een unisex naam kan worden gebruikt. De naam heeft een sterke en stoere uitstraling, wat waarschijnlijk te danken is aan de associatie met de oorlogsgod Mars.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Martinus niet erg populair. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 slechts 27 jongens met de naam Martinus geboren. Hiermee staat de naam op de 694e plaats in de lijst van populaire jongensnamen. Het is dus een redelijk zeldzame naam in Nederland.

Letters en lettergrepen

De naam Martinus bestaat uit 8 letters en heeft 3 lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "mar-TEE-nus". De klemtoon ligt op de tweede lettergreep.

Namen die lijken op Martinus

Als je de naam Martinus mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien interessant vindt: 1. Martin 2. Marius 3. Martijn 4. Maarten 5. Mart 6. Martino 7. Martijnus 8. Marten 9. Marcin 10. Martí Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en uitstraling als Martinus, maar hebben elk een eigen unieke betekenis.