De historie van de naam Malik

De naam Malik is een van oorsprong Arabische naam die al eeuwenlang wordt gebruikt in verschillende culturen. Het is afgeleid van het Arabische woord "malik" wat "koning" of "heerser" betekent. In de Arabische cultuur heeft de naam Malik een sterke betekenis en wordt vaak geassocieerd met macht en leiderschap.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Malik is voornamelijk een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens en wordt traditioneel gezien als een mannelijke naam.

Gebruik in Nederland

In Nederland wordt de naam Malik al enige tijd gebruikt, maar het is niet bijzonder populair. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond de naam Malik in 2020 op de 117e plaats van populairste jongensnamen in Nederland. In dat jaar werden er 139 jongens met de naam Malik geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Malik bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, dus het wordt uitgesproken als "Ma-lik".

Namen die lijken op Malik

Als je de naam Malik leuk vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier 10 namen die vergelijkbaar zijn: 1. Malikai 2. Malakai 3. Malakhi 4. Malachi 5. Maleek 6. Malick 7. Maliek 8. Malek 9. Malin 10. Malvin Deze namen hebben een vergelijkbare klank of spelling als Malik en kunnen een alternatief zijn als je op zoek bent naar iets soortgelijks maar toch uniek. Al met al is Malik een krachtige en betekenisvolle naam die zijn oorsprong vindt in de Arabische cultuur. Hoewel het geen extreem populaire naam is in Nederland, heeft het een sterke en stoere uitstraling die veel ouders aanspreekt. Of je nu op zoek bent naar een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam, Malik is zeker het overwegen waard.