De historie van de naam Jaxon

De naam Jaxon is een relatief nieuwe naam die in de afgelopen decennia aan populariteit heeft gewonnen. Hoewel de oorsprong van de naam niet helemaal duidelijk is, wordt het vaak geassocieerd met de Engelse namen Jackson en Jason.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Jaxon wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het is echter belangrijk op te merken dat Jaxon meestal geassocieerd wordt met jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Jaxon redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 in totaal 193 jongens die de naam Jaxon kregen. Dit plaatst de naam op de 75e plaats in de lijst van populairste jongensnamen van dat jaar.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jaxon bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. De lettergrepen worden als volgt verdeeld: "Jax-on".

10 namen die lijken op Jaxon

Als je de naam Jaxon leuk vindt, zijn hier 10 vergelijkbare namen die je misschien ook aantrekkelijk vindt: 1. Jackson 2. Jason 3. Jax 4. Jaden 5. Mason 6. Jayden 7. Maxon 8. Jenson 9. Jaxson 10. Jaxon-James

Conclusie

Jaxon is een moderne naam met een onzekere oorsprong. Hoewel het voornamelijk als jongensnaam wordt gebruikt, is het soms ook geschikt voor meisjes. In Nederland is de naam redelijk populair, maar niet overmatig vaak voorkomend. Met vijf letters en twee lettergrepen is Jaxon een relatief korte en krachtige naam. Als je op zoek bent naar namen die op Jaxon lijken, zijn er genoeg vergelijkbare opties om uit te kiezen.