De historie van de naam Mateo

De naam Mateo is een variant van de naam Mattheus, die zijn oorsprong vindt in het Griekse woord 'Matthaios'. Deze naam betekent "geschenk van God" en heeft een rijke historie in verschillende culturen over de hele wereld.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Mateo is van origine een jongensnaam en wordt voornamelijk gebruikt voor babyjongens. Echter, in sommige landen, zoals Spanje en Portugal, wordt de naam ook wel gegeven aan meisjes. Hierdoor kan Mateo ook beschouwd worden als een unisex naam.

Populariteit van de naam Mateo in Nederland

In Nederland is de naam Mateo de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Volgens de Nederlandse Voornamenbank is de naam in 2019 aan 242 babyjongens gegeven, waarmee het op de 86e plaats staat van meest populaire jongensnamen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mateo bestaat uit 6 letters en heeft 3 lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "Ma-te-o".

Namen die lijken op Mateo

Als je de naam Mateo leuk vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier 10 namen die vergelijkbaar zijn: 1. Matteo 2. Matias 3. Maxim 4. Milo 5. Marco 6. Manuel 7. Mauricio 8. Miguel 9. Martin 10. Marcelo Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of gelijkenis met Mateo, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam voor hun kind.