De historie van de naam Maxim

De naam Maxim heeft een rijke historie en kent verschillende oorsprongen. Het is zowel een jongensnaam als een meisjesnaam en kan daarom als unisex naam worden beschouwd.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Maxim wordt over het algemeen vaker gebruikt als jongensnaam dan als meisjesnaam. Het is afgeleid van de Latijnse naam Maximus, wat "de grootste" of "de meest voortreffelijke" betekent. Hierdoor straalt de naam kracht en autoriteit uit, waardoor het vaak wordt geassocieerd met jongensnamen. Echter, in sommige culturen wordt Maxim ook gebruikt als meisjesnaam, waardoor het als unisex naam kan worden beschouwd.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Maxim redelijk populair. In 2020 stond de naam op de 48e plaats van populairste jongensnamen. Het werd in dat jaar 277 keer gegeven aan pasgeboren jongens. Hoewel de populariteit van de naam in de afgelopen jaren licht is afgenomen, blijft Maxim een geliefde keuze onder ouders.

Lengte en lettergrepen

De naam Maxim bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Maxim

Als je de naam Maxim mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je zou kunnen overwegen: 1. Maximilian 2. Maximiliaan 3. Maxime 4. Max 5. Maximus 6. Maximilia 7. Maxima 8. Maxi 9. Maximiliana 10. Maximee Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Maxim, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.