De historie van de naam Mathieu

De naam Mathieu is een variant van de naam Matthias, die zijn oorsprong vindt in het Grieks. De naam is afgeleid van het woord "mathēsis", wat "wetenschap" of "kennis" betekent. In de Bijbel is Matthias de naam van de apostel die werd gekozen om Judas Iskariot te vervangen.

Een jongensnaam, maar ook geschikt voor meisjes

Mathieu wordt over het algemeen beschouwd als een jongensnaam. Het wordt echter ook soms als meisjesnaam gebruikt, hoewel dit minder vaak voorkomt. De naam kan dus worden beschouwd als unisex, hoewel het voornamelijk geassocieerd wordt met jongens.

Populariteit in Nederland

De naam Mathieu is redelijk populair in Nederland, maar komt minder vaak voor dan andere namen. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond Mathieu op nummer 242 in de lijst van populairste jongensnamen in 2020. In dat jaar werden er 107 jongens met de naam Mathieu geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mathieu bestaat uit 7 letters en heeft 3 lettergrepen. De uitspraak van de naam is ma-tyoo.

Namen die lijken op Mathieu

Als je de naam Mathieu mooi vindt, maar toch op zoek bent naar iets anders, zijn er verschillende vergelijkbare namen om uit te kiezen. Hier zijn 10 namen die lijken op Mathieu: 1. Matthijs 2. Mathijs 3. Matteo 4. Matthias 5. Matias 6. Mattheo 7. Mateo 8. Matéo 9. Mathis 10. Matze Deze namen hebben allemaal een vergelijkbaar geluid of een gelijkaardige betekenis als Mathieu, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn.