De historie van de naam Mathijs

De naam Mathijs is een variant van de naam Mattheus, die zijn oorsprong vindt in het Griekse woord "Matthaios". Deze naam is afgeleid van het Hebreeuwse woord "Mattityahu", wat "geschenk van God" betekent. In de Bijbel is Mattheus een van de twaalf apostelen van Jezus Christus. De naam Mathijs heeft dus een rijke historie en is al eeuwenlang in gebruik.

Een jongensnaam

Mathijs is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het is echter belangrijk op te merken dat de naam vaker aan jongens wordt gegeven.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Mathijs redelijk populair. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stonden er in 2020 in totaal 1.103 jongens geregistreerd met de naam Mathijs. Dit maakt het geen zeer veelvoorkomende naam, maar het is zeker ook geen zeldzame naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mathijs bestaat uit zes letters en heeft twee lettergrepen. Het is een compacte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Mathijs

Als je op zoek bent naar namen die vergelijkbaar zijn met Mathijs, zijn hier tien suggesties: 1. Matthijs 2. Matthias 3. Mathias 4. Matias 5. Thijs 6. Tijmen 7. Thomas 8. Martijn 9. Michiel 10. Joris Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een alternatief zijn als je de naam Mathijs mooi vindt, maar iets anders wilt kiezen.