De historie van de naam Mathias

De naam Mathias heeft een rijke historie en is afgeleid van de Hebreeuwse naam Matityahu, wat "geschenk van God" betekent. In de Bijbel komt de naam voor als de Griekse variant van de Hebreeuwse naam Mattathias. De naam Mathias is voornamelijk bekend geworden door de apostel met dezelfde naam. Hij werd gekozen als opvolger van Judas Iskariot na zijn verraad aan Jezus. Mathias wordt beschouwd als een belangrijk figuur binnen het christendom en zijn naam kreeg daardoor een prominente plek in de geschiedenis.

Een jongensnaam

Mathias is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige landen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. In Nederland wordt de naam echter voornamelijk aan jongens gegeven.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Mathias redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatst beschikbare gegevens van het Meertens Instituut waren er in 2020 ongeveer 1.800 jongens en mannen die de naam Mathias droegen. Het is dus geen uitzonderlijk veelgebruikte naam, maar ook geen zeldzaamheid.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mathias bestaat uit 7 letters en wordt uitgesproken in twee lettergrepen: Ma-thi-as.

Namen die lijken op Mathias

Mocht je geïnteresseerd zijn in namen die lijken op Mathias, dan zijn hier 10 suggesties: 1. Matthias 2. Matteo 3. Mateo 4. Matías 5. Matias 6. Matheus 7. Mathijs 8. Matheo 9. Matz 10. Mattias Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of spelling als Mathias en kunnen dus als alternatieven dienen als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.