De historie van de naam Mathis

De naam Mathis heeft een interessante historie en kent verschillende variaties en betekenissen. Het is een variant van de naam Matthias, die zijn oorsprong heeft in het Grieks. Matthias betekent "geschenk van God" of "geschenk van Yahweh". Deze naam werd veelvuldig gebruikt in de bijbelse context, waarbij Matthias de naam was van de apostel die werd gekozen om Judas Iskariot te vervangen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Mathis is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het ook wel als meisjesnaam voorkomt. Het is echter belangrijk op te merken dat de naam vaker geassocieerd wordt met jongens. Het kan ook als een unisex naam worden beschouwd vanwege het ontbreken van een specifieke genderbetekenis.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Mathis steeds populairder. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de naam in 2020 aan 236 jongens gegeven. Hiermee staat Mathis op de 69e plaats van populairste jongensnamen in Nederland. Het is opvallend dat de populariteit van de naam de afgelopen jaren gestaag is toegenomen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mathis bestaat uit 6 letters en wordt uitgesproken als twee lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, dus MAT-his.

Namen die lijken op Mathis

Als je de naam Mathis mooi vindt, zijn hier 10 namen die een vergelijkbare klank hebben of een vergelijkbaar gevoel oproepen: 1. Matthias 2. Matthijs 3. Mathias 4. Matias 5. Max 6. Milan 7. Finn 8. Noah 9. Liam 10. Levi Kortom, de naam Mathis heeft een rijke historie en wordt steeds populairder in Nederland. Het is een jongensnaam, maar kan ook als meisjesnaam worden gebruikt. Met 6 letters en twee lettergrepen heeft deze naam een mooie klank. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, zijn er genoeg opties om uit te kiezen.