De betekenis en historie van de naam Manoah

Manoah is een Hebreeuwse naam die zijn oorsprong vindt in de Bijbel. Het is de naam van de vader van Simson, een bekende figuur uit het Oude Testament. De naam Manoah betekent "rust" of "vrede" in het Hebreeuws. In de Bijbel wordt Manoah beschreven als een rechtvaardige en godvrezende man.

Is Manoah een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Manoah wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar het kan ook als unisex naam worden gebruikt. Hoewel het oorspronkelijk een mannelijke naam is, zijn er enkele gevallen waarin het als meisjesnaam wordt gegeven.

Populariteit van de naam Manoah in Nederland

In Nederland is de naam Manoah redelijk zeldzaam. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er ongeveer 200 mensen met de naam Manoah in Nederland. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, wint het wel aan populariteit in de afgelopen jaren.

Aantal letters en lettergrepen in de naam Manoah

De naam Manoah bestaat uit vijf letters en heeft drie lettergrepen. De lettergrepen zijn "Ma-no-ah".

Namen die lijken op Manoah

NoahJonah – Moah – Manu – Manoa – Manoel – Manfred – Manolo – Manrique – Manfredo

Conclusie

Manoah is een oud-Hebreeuwse naam met een betekenis van "rust" of "vrede". Hoewel het voornamelijk als jongensnaam wordt gebruikt, kan het ook als unisex naam dienen. In Nederland is de naam niet bijzonder populair, maar het wint wel aan populariteit. Met zijn vijf letters en drie lettergrepen is het een mooie en unieke naam. Als alternatief kunnen namen als Noah, Jonah en Moah worden overwogen, die vergelijkbaar klinken met Manoah.