De historie van de naam Manoah

De naam Manoah heeft een rijke historie die teruggaat tot de oude Hebreeuwse tijd. Manoah is een Bijbelse naam die wordt geassocieerd met een belangrijk figuur uit het Oude Testament. In het Bijbelboek Richteren wordt Manoah genoemd als de vader van Simson, een bekende Israëlitische leider en rechter.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Manoah is over het algemeen een jongensnaam, hoewel sommige ouders ervoor kunnen kiezen om het als unisex naam te gebruiken. Het is echter belangrijk op te merken dat Manoah traditioneel vaker wordt gegeven aan jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Manoah redelijk zeldzaam, maar wint langzaam aan populariteit. Sinds het begin van de 21e eeuw is er een toename in het gebruik van deze naam. In 2020 werden er 74 jongens met de naam Manoah geboren, waarmee het op de 98e plaats in de lijst van populaire jongensnamen stond.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Manoah bestaat uit vijf letters en wordt in totaal uitgesproken in twee lettergrepen. Het wordt uitgesproken als "Ma-no-ah".

Namen die lijken op Manoah

Als je de naam Manoah leuk vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier tien namen die vergelijkbaar zijn: 1. Noah 2. Milan 3. Jonah 4. Micah 5. Damian 6. Samson 7. Ethan 8. Elias 9. Levi 10. Joshua Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen dienen als alternatieve opties voor ouders die geïnteresseerd zijn in de naam Manoah, maar iets unieks zoeken.