De historie van de naam Marouan

De naam Marouan is een Arabische naam die zijn oorsprong vindt in de islamitische cultuur. Het is een naam die al eeuwenlang wordt gebruikt in verschillende Arabische landen. De betekenis van de naam is "de wens" of "het verlangen".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Marouan is een jongensnaam. Hoewel er enige variatie kan zijn in het gebruik van de naam in verschillende culturen, wordt Marouan voornamelijk gebruikt als een jongensnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Marouan redelijk populair, maar het behoort niet tot de meest voorkomende namen. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er ongeveer 1.500 mensen met de naam Marouan in Nederland. Het is dus geen zeer veel voorkomende naam, maar ook zeker geen zeldzame naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Marouan bestaat uit 7 letters en heeft 3 lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als ma-roe-an.

Namen die lijken op Marouan

Hier is een lijst van 10 namen die lijken op Marouan: 1. Mohammed 2. Omar 3. Karim 4. Yassin 5. Ibrahim 6. Mustafa 7. Ahmed 8. Hamza 9. Ali 10. Khalid Deze namen hebben vergelijkbare Arabische oorsprong en kunnen als alternatieven worden beschouwd voor ouders die de naam Marouan overwegen, maar op zoek zijn naar andere opties. Het zijn allemaal populaire namen binnen de Arabische gemeenschap en hebben vergelijkbare klanken en betekenissen.