De historie van de naam Mark

De naam Mark is een oude Germaanse naam die zijn oorsprong vindt in het Latijnse woord "Marcus". Het werd oorspronkelijk gebruikt als een achternaam, die verwees naar iemand die afkomstig was uit de regio Mark, gelegen in het huidige Duitsland. Later werd de naam ook als voornaam gebruikt en verspreidde zich over verschillende Europese landen.

Een jongensnaam

Mark is voornamelijk een jongensnaam. Hoewel het in sommige landen als unisex naam wordt gebruikt, wordt het over het algemeen geassocieerd met mannelijkheid.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Mark redelijk populair. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 ongeveer 33.000 mannen met de naam Mark. Hiermee staat de naam op de 72e plaats van meest voorkomende jongensnamen in Nederland. Hoewel de populariteit van de naam in de afgelopen jaren is afgenomen, blijft het een bekende en geliefde naam onder ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mark bestaat uit vier letters en heeft één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk uit te spreken is.

Namen die lijken op Mark

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Mark, zijn hier tien suggesties: 1. Marc 2. Marcus 3. Martijn 4. Marko 5. Martin 6. Marcel 7. Marius 8. Marko 9. Marlon 10. Mark-Jan Deze namen delen dezelfde lettercombinaties en hebben een vergelijkbare klank als Mark, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.