De geschiedenis van de naam Mark

De naam Mark heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De oorsprong van de naam is te vinden in het Latijnse woord "Marcus", wat "mannelijk" of "krijgshaftig" betekent. In het oude Rome was Marcus een veelvoorkomende naam, vooral onder de aristocratie.

Een jongensnaam

Mark is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige landen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens en wordt wereldwijd voornamelijk aan jongens gegeven.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Mark al tientallen jaren populair. Sinds de jaren 60 is de populariteit van de naam gestegen en heeft het een constante aanwezigheid gehad in de top 100 namen. In 2020 stond Mark op de 95e plaats van meest gegeven jongensnamen in Nederland. Hoewel de populariteit in de afgelopen jaren is afgenomen, blijft het nog steeds een bekende en geliefde naam in Nederland.

Letters en lettergrepen

De naam Mark bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen vergelijkbaar met Mark

Als je geïnteresseerd bent in namen die lijken op Mark, zijn hier tien suggesties: 1. Marc 2. Marco 3. Martijn 4. Marcel 5. Marius 6. Martin 7. Markus 8. Marek 9. Marijn 10. Marcus Deze namen delen vergelijkbare klanken en hebben een vergelijkbare stijl als Mark. Ze kunnen dienen als alternatieven of inspiratiebronnen voor ouders die op zoek zijn naar een naam die lijkt op Mark, maar toch een unieke twist heeft.