De historie van de naam Marc

De naam Marc is van oorsprong een Latijnse naam die afkomstig is van het woord "Mars", wat verwijst naar de Romeinse god van oorlog. Hierdoor wordt de naam vaak geassocieerd met kracht en moed. Marc heeft een rijke historie en is door de jaren heen in verschillende culturen populair geworden.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Marc is een jongensnaam en wordt vrijwel uitsluitend aan jongens gegeven. Hoewel sommige namen unisex kunnen zijn, wordt Marc zelden als meisjesnaam gebruikt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Marc redelijk populair, maar niet meer zo veelvoorkomend als in het verleden. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 ongeveer 170 baby's met de naam Marc geboren. Hiermee staat de naam op de 231e plaats van populairste jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Marc bestaat uit vier letters en heeft één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Lijst van namen die lijken op Marc

1. Mark 2. Marco 3. Marcel 4. Marius 5. Martin 6. Maurice 7. Lucas 8. Marcello 9. Marek 10. Marcus Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en stijl als Marc, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die de naam leuk vinden maar iets uniekers willen.