De naam Mahir: Een historische achtergrond

De naam Mahir heeft een rijke historie die teruggaat tot de Arabische en Turkse culturen. Het is een naam die al eeuwenlang wordt gebruikt en een diepgewortelde betekenis heeft.

Een jongensnaam met een krachtige uitstraling

Mahir is een populaire jongensnaam die wereldwijd wordt gebruikt. Hoewel de naam oorspronkelijk uit het Arabisch en Turks komt, wordt hij tegenwoordig ook in andere culturen gebruikt. Het is een naam die kracht en moed uitstraalt, waardoor het een geliefde keuze is voor ouders die hun zoon een sterke en betekenisvolle naam willen geven.

Gebruik in Nederland

In Nederland wordt de naam Mahir niet vaak gebruikt, maar hij wint langzaam aan populariteit. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 12 jongens die de naam Mahir kregen. Hoewel het nog steeds een relatief zeldzame naam is, is het zeker een naam om in de gaten te houden.

Lengte en lettergrepen

De naam Mahir bestaat uit 5 letters en 2 lettergrepen. Het is een compacte naam die gemakkelijk uit te spreken is.

Namen die lijken op Mahir

Als je gecharmeerd bent van de naam Mahir, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier 10 namen die een vergelijkbare klank of betekenis hebben: 1. Malik 2. Amir 3. Zahir 4. Tahir 5. Sahir 6. Rahim 7. Hamza 8. Faris 9. Yasin 10. Amin Deze namen hebben allemaal een sterke uitstraling en kunnen een geweldige keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam die lijkt op Mahir.

Conclusie

De naam Mahir heeft een lange geschiedenis en wordt wereldwijd gebruikt. Het is een jongensnaam met een krachtige uitstraling en betekenis. Hoewel de naam in Nederland nog niet erg populair is, groeit de interesse langzaam. Met zijn 5 letters en 2 lettergrepen is Mahir een compacte en gemakkelijk uit te spreken naam. Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Mahir, zijn er verschillende alternatieven die een vergelijkbare klank of betekenis hebben.