De historie van de naam Mahir

De naam Mahir is een naam met een rijke historie die teruggaat naar het oude Arabië. De naam heeft een betekenis die verwijst naar iemand die bedreven, vaardig of bekwaam is. Het is een naam die al eeuwenlang wordt gebruikt en nog steeds populair is in verschillende culturen.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Mahir is van oorsprong een jongensnaam, maar in sommige landen wordt de naam ook aan meisjes gegeven. Het kan dus als een unisex naam worden beschouwd, hoewel het over het algemeen vaker wordt gebruikt voor jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Mahir redelijk bekend, maar niet bijzonder populair. Volgens de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 43 jongens die de naam Mahir kregen. Hiermee staat de naam op plaats 771 in de lijst van populairste jongensnamen in Nederland. Het is dus geen veelvoorkomende naam, maar wel een die nog steeds regelmatig wordt gegeven.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mahir bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam met een melodieuze klank.

Namen die lijken op Mahir

Als je de naam Mahir mooi vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier 10 namen die erop lijken: 1. Amir 2. Sahir 3. Nahir 4. Tahir 5. Zahir 6. Yahya 7. Rahim 8. Amin 9. Farid 10. Karim Deze namen hebben vergelijkbare klanken en betekenissen als Mahir en kunnen een alternatief zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam met een andere twist. Al met al is de naam Mahir een historische naam met een betekenis die verwijst naar bekwaamheid en vaardigheid. Het kan zowel als jongensnaam als unisex naam worden gebruikt en wordt nog steeds regelmatig gegeven, zij het niet erg populair in Nederland. Met zijn 5 letters en 2 lettergrepen is het een korte en krachtige naam die een mooie keuze kan zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een bijzondere betekenis.