De naam Mahmoud: een rijke historie en betekenis

De naam Mahmoud is een naam met een rijke historie en betekenis. Het is een veelvoorkomende naam in verschillende culturen en heeft een mooie symboliek. In dit artikel zullen we de oorsprong, het geslacht, de populariteit en andere interessante feiten over de naam Mahmoud bespreken.

Oorsprong en betekenis

De naam Mahmoud vindt zijn oorsprong in het Arabisch. Het is afgeleid van het woord "hamida", wat "prijzen" of "loven" betekent. Hierdoor draagt de naam Mahmoud een positieve connotatie en wordt het vaak geassocieerd met eigenschappen als lof, eer en bewondering.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Mahmoud is van oudsher een jongensnaam en wordt voornamelijk gebruikt voor mannelijke individuen. Het wordt zelden gebruikt als meisjesnaam. Het is dus een naam die specifiek geassocieerd wordt met het mannelijke geslacht.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Mahmoud niet heel vaak gebruikt. Volgens de gegevens van de Nederlandse Voornamenbank is de naam de afgelopen jaren gemiddeld minder dan 10 keer per jaar gegeven. Dit maakt de naam redelijk zeldzaam in Nederland.

Letters en lettergrepen

De naam Mahmoud bestaat uit 7 letters en wordt opgedeeld in 2 lettergrepen: Ma-hmoud.

Namen die lijken op Mahmoud

Als je gecharmeerd bent van de naam Mahmoud, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier 10 namen die op dezelfde manier klinken of vergelijkbaar zijn: 1. Mohammed 2. Ahmed 3. Hamza 4. Mustafa 5. Ali 6. Omar 7. Hassan 8. Khalid 9. Youssef 10. Abdullah Deze namen hebben vergelijkbare klanken en afkomst, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor de naam Mahmoud.

Conclusie

De naam Mahmoud heeft een rijke historie en betekenis die teruggaat naar het Arabisch. Hoewel het oorspronkelijk een jongensnaam is, wordt het zelden gebruikt als meisjesnaam. In Nederland is de naam niet erg populair, met minder dan 10 gegeven namen per jaar. Desondanks heeft Mahmoud een mooie symboliek en kan het een prachtige keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun zoon.